מתכון ללביבה טעימה וגם בריאה
המצרכים לכ-20 לביבות
2 בצלים (אפשר להשתמש גם בבצל סגול)
2 גזרים
2 בטטות / פרחי כרובית מאודים קלות / קישואים מסוג "זוקיני"
4 ביצים
250 גר' גבינה
5 – 4 כפות קמח
מעט מלח ופלפל שחור
איך מכינים?
מחממים את התנור לכ-180 מעלות.
מקלפים ומרסקים את הירקות. סוחטים היטב מהם את הנוזלים ומעבירים לקערה עמוקה.
מוסיפים את הביצים, הגבינה והקמח, מערבבים היטב עד ליצור תערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מרססים מעט שמן.
בעזרת כף עמוקה יוצרים כ- 20 לביבות מסודרות על גבי התבנית. מרססים עוד מעט שמן.
אופים עד להשחמה כ-20 דקות
מגישים עם סלט ירקות וגבינה ריקוטה.
ובתיאבון